След общините Свиленград и Тополовград, в някои общини на областите Бургас

...
След общините Свиленград и Тополовград, в някои общини на областите Бургас
Коментари Харесай

Бедствено положение в още 2 области заради мигрантите, полицаи са замесени в трафика

След общините Свиленград и Тополовград, в някои общини на областите Бургас и Ямбол също е оповестено бедствено състояние поради миграционния напън. Целта е да се избегнат процедури, с цел да може незабавно да стартира ремонтът по горските пътища, някои от тях са мъчно проходими и разрушени, разгласи пред публицисти в Малко Търново министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който дружно със земеделския министър Явор Гечев, посети зоната към граничния контролно-пропускателен пункт.

По думите на Демерджиев, до две седмици би трябвало да стартира рехабилитацията и ремонтните действия по пътищата в региона на границата.

" За да можем сполучливо да се оправяме с вълната, която нараства всекидневно от противозаконни мигранти, ние би трябвало да имаме обезпечени условия за напредване на нашата техника тук на терен. По тези пътища, в това положение, осъществяването на тези функционалности е невероятно. Такъв план имаше квалифициран при предходния длъжностен кабинет, оказа се, че не е осъществен и ние сме длъжни да го осъществяваме сега и да го доведем до край. ", изясни вътрешният министър.

Той добави, че най-често мигрантите минават границата със стълби, с които прескачат ограждението.

" Имаме по-активно подпомагане от турска страна, тъй че и след срещите, които организирах с турския вътрешен министър и с гръцкия вътрешен министър, доста по-добра е координацията и взаимопомощта. Ние ги възпираме още на оборудването. ", разяснява Иван Демерджиев.

 

 

Министърът на вътрешните работи сподели още, че има събрани доказателства за чиновници на Министерство на вътрешните работи, забъркани в трафика на мигранти. Той посочи, че предстоят рокади, свързани с пренасяне на чиновници, с цел да се обезпечи по-добра отбрана на границата. 

 

Съвместни патрули на Министерство на вътрешните работи и горското стопанство стартират обходи в Странджа. Целта е да се увеличи контролът по защитата на границата и недопускане на незаконни мигранти към вътрешността на страната, както и да се противодейства на бракониерството и противозаконната сеч. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР